tiistai 17. maaliskuuta 2020

Onnenpotku (Suomi-36) -Onnistunut komedia, jopa jännäri

Työttömäksi jäävä Insinööri ja Rikas `Tyttö` (Ester Toivonen) rakastavat toisiaan palavasti ja syvästi. Mutta harvinaisen, rikollisen iljettävä kilpakosija (John Waters-viiksinen Jorma Nortimo debyyttiroolissaan) tekee touhusta tahmeaa. Mutta rakkaus säilyy kummallakin, nainen ei niljakkeeseen kajoa, lankea, hetkeksikään-Inssimies rakastaa naista erossakin... Kohtauksessa, jossa huijauksen kautta väärinkäsityksen kärsinyt mies hiljalleen kylmissään käppyrässä, työttömänä  polttaa rakkauskirjeitä on superdramatiikkaa.

Suomen ensimmäisen naiselokuvaohjaajan Glory Leppäsen ohjaus on Valentinin eli Ensio Rislakin käsikirjoituksen pohjalta erittäin toimivaa. Vain viitisen roolia, yhden ohjauksenkin, tehnyt Toivo Palomurto on roolissaan erittäin hyvä, Toivonen samoin, enemmänkin. Aku Korhonen jälleen hyvä hyvänä, pelastavana puolispurguna ja Kaarlo Kartio yllättävän hyvä erilaisessa roolissaan, harmittoman-ärsyttävän niljakkaana tukkupomona joka haluaa viedä neidin `uupperaan`.. Kaisu Leppänen jälleen (rikkaana) vamppina.

P.S. Oikein onnistunut komedia, ja jännäri jopa, jota työttömyystuska jopa pikkuisen vetää välillä Keski-Eurooppalaisiin lamakuvauksiin, myöskin onnistuneesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti