maanantai 8. lokakuuta 2018

Little Godfather (Hong Kong-74)

Interpol-agentteja murhataan ympäri maailman, mutta Hong Kongissa kansainvälinen kung fu-tähti (Bruce Liang) pääsee vähän väliin. Elokuvayhtiöksi naamioitu roisto-organisaatio kutsuu kung futaajan Roomaan kuvauksiin ("We are going to put you on the test." "What test? Screentest?" "Cut the comedy!")... Hong Kong-hemmo on ottanut ison vakuutuksen jos hänen käy kalpaten. Niinpä hänen kintereillään pyörii vielä myös kaunis vakuutusvirkailijatar äksidenttejä estämässä...

Mukana "konkreettista" kökköefektistä pommikoiraa, räjähtävää kameraa, takkatulitappoa, tyrmäystupakkaa, naista suihkussa, `rokkikuristusta`. Ja matsausta pihalla ja praktiikalla nenä-suumaskia pitävän valelääkärin ("Why your fingers are so dirty?") kanssa. (Mutta sankarimme huomaa valelääkäröinnin jostain syystä paljon myöhemmin kuin katsoja. Hän ei huomaa sekosilmiä, levotonta olemusta, eikä ihmettele tässä jo mainittua asiaa; MIKSI HEMMO KUTSUU KUNG FU-KAVERIN MASKI NAAMALLAAN JO SAIRAALAN PIHALLA VILKUTTAEN? Eikä hemmo huomaa asiaa ennenkuin lääkärimme on laittanut mahan täyteen antureita ja on menossa jo kohti töpseliä.. Ja silloinkin tämän hänelle kertoo mukana pyörivä pikkuvelipoika! Varsinainen Sankari!!)  Ja lopussa matsataan Rooman nähtävyyksillä ja yht`äkkiä jollain lumimetsäaukiolla???!!!... Muutenkin matsaukset mallillaan, matsauksia mallikkaasti. DVD sanoo Bruce Liangista: "His fists are atomic, and his legs are nuclear." Little Godfather on järjettömimpiä, monipuolisimpia, onnistuneimpia, parhaimpia, viihdyttävimpiä, älyttömimpiä Bruce Lee-kloonileffoja.

P.S. Gordon Mitchell esittää elokuvan kököintä hahmoa; Juice lauloi Osapäivänatsista, tässä Mitchell on osa-asunatsi; Natsilakki ja takki, mutta muuten liehulahkeiset farkut tai puvunhousut päällä. (Lakki "edustaa" aina, on päässä aina,  lopputaistossa kuitenkin koko sotasopa päällä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti