lauantai 1. heinäkuuta 2017

Drunken Tai Chi (1984)

Perhe polttomurhataan, melkein kokonaan tapetaan. ("Your father cremated himself to save the cost of a coffin." Sanotaan julmasti kitsasisästä.) Yksi kostajapoika perinteisesti kuitenkin jää jäljelle.. Häntä esittää Donnie Yen ekassa roolissaan, roolinimenäkin on Donnie. Elokuvan eka varttitunti ensin kuitenkin pelleillään polkupyöräpöljäilyn (luulin että tulee polkupyörä kung fua [tai tai chi`tä], mutta tuleekin parin sekunnin polkupyörä- keppi-"turnajaiset") ja suolasäkkisekoilun sumassa. Sekä läski-kung fu`n.
Kung fu-komedia(!) jatkuu tästäkin kuitenkin komediana, pöljänä, pösilönä, vaikka itse aihe onkin julma. Vähän vähentyen kuitenkin. Pojasta tulee talttahampaisen nukketeatterimiehen `avustaja`. Nämä nuket ovatkin aikamoisia: Ne matsaavat ihmisetkin kumoon nyrkeillään, tulillaan ja tappuroillaan. Tupakoivatkin. Mustettakin ne ruiskuttavat. Ja `striptease`-nukkekin löytyy.. Eli, mitä mä pöljäilen, pelleilyhän vain pahenee, kun uusavuton matsaaja mm yrittää siivota jne uuden isäntänsä talossa..
Mutta matsaajahan on aina matsaaja, ja huumorikin joutaa nyt hyllylle, jos ei kokonaan kaappiin ja alkaa `armoton` Tai Chi harjoitusjakso. Sillä nukketeatterimies on myös Tai Chin taitaja..
Taidokkaan ihmisnukke-kung fu-tai chi-discotanssiesityksen (myös Yen) jälkeen onkin aika lopputaistoon...

Vähän erilainen pöljäilymatsailuelokuva, mutta samalla kuitenkin aika perinteistä pelleilyä. Tämä jako tekee leffan yllättävänkin katsottavaksi. Matsauskohtia aika vähän, mutta lopputaistot ovat tymäköitä. Mitään `juopunutta tai chi`tä` ei elokuvassa ole mikäli sellaiseksi lasketa nukketeatteriäijän lukuisia juopottelusessioita, sillä hän on jo enemmän juoppo kuin Tai Chi- matsausmestari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti