lauantai 22. heinäkuuta 2017

Drainiac (Usa-2000)

`Teini`tyttö lähtee kusipääisänsä kanssa puhdistamaan vanhaa murjutaloa. Isä lähtee heti `asioille` (baariin), tyttö jää paikalle saapuvien ystäviensä kanssa taloon. Talon pahuuden putkisto imee vedet ja veret. Isä palaa baarista, mutta paskavoima tappaa tyypin, paskiaisen autoon. Sitten taloon saapuu Mr Plumber, niin nuoret kuulevat, luulevat, mutta hän onkin Mr Plummer (ei kuitenkaan Christopher), vesivampyyrien (viemärinavauspumpulla `vampyyrin` "sydämeen"?!) yms sellaisten eksorsisti...

Elokuvan limaiset, leijuvat, lonkeroiset lintu(!)kauhuefektit ja helvetti-taivaskinvisiot ovat omiaan tässä yksinhuoltaja, ja varsinkin yksinlapsena-kauhistelussa, mutta muuten kuraa.. (Siis elokuvassa on paljon konkreettista kuraa, mutta leffa on yksi parhaita halpiskauhisteluja. Dialogi on yllättävänkin terävää ja toimivaa, efektit myös sinnepäin ja oiva-huumoriakin löytyy; Mukana `mainiota` manaajahuumoria; Kun asetutaan pentagrammille, niin eräs naisista riisuu kengät `jotta tuntuisi mukavammalta`. `Sukkamehuillako ajattelit (vesi)demonin tyrmätä?` Kaikkein parasta leffassa on kuitenkin pop-folk-garageinen `We are going down, down...`-loppulaulu. Hyvä nimi.

2 kommenttia:

  1. Vesi vanhin voitehista... Mutta toisaalta Veri on vettä sakeampaa... Ja Noita palaa elämään-elokuvassa sanotaan: `Ei syntiä vedellä pestä, vaan verellä!` Eli taitaa voitto mennä siksti-fifti veren puolelle! Toisaalta ihmiskehossa on paljon vettä, mutta miten asia on vampyyrien kohdalla? Ovatko vesivarannot kuihtuneet? Jos vampyyrit, ainakin vesisellaiset ovatkin veden perässä, kova jano, mullistavaa!

    VastaaPoista