tiistai 17. toukokuuta 2016

Kylmää pelimaailmaa, katoavia turisteja ja muotimaailman kummituksia - harvoin On Cannesin elokuvajuhlien pääsarja näin paljon täynnä ainakin etukäteen mielenkiintoisia mysteereitä

Ja paljon muutakin. Päälistasta löytyy vielä mm Nicolas Winding Refnin, Jim Jarmuschin, Xavier Dolanin, Ken Loachin, Cristian Mungiun, Dardennen veljesten, Chan-wook Parkin, Pedro Almodovarin ja Sean Pennin uutuusohjaukset. Tuo pelimaailma- juttu on Paul Verhoevenin ohjaama teos kylmästä pelifirman pomosta (Isabelle Huppert) joka joutuu hyökkäyksen kohteeksi kotonaan, turistikatoaminen on Bruno Dumontin ohjaus Ma loute joka on kiintoisasti sadan vuoden takaisiin turisteihin, turismiin liittyvä ja limittyvä mysteerikuvaus ja muotimaailmakummitukset tulevat esiin Oliver Assayasin Personal Shopper- elokuvassa.

Harvoin on Cannes näin paljon kiinnostanut!


P.S. `Malleja ja meedioita`. Ja varsinkin kiinnostaa tää Assayasin-Stewartin tuotos. ja varsinkin sen jälkeen kun selvisi että se sai buuausta päälleen Cannesissa.

2 kommenttia:

  1. Malliaaveita, mallikannibaaleja, mallizombeja?... Tää malliteema näkyy nyt olevan pieni in-juttu (Cannesin) elokuvamaailmassa. Nuo mallikannibaalit riehuvat kuulemma Refnin uutuudessa, kuulostaa kekseliäältä, mutta myös halvan, tylsän, tyhmän tekorankalta.

    VastaaPoista
  2. Ja tietenkin tyhjän tekorankalta. Mutta Refn varmaankin allekirjoittaa tämän tyhjyyden. Mallimaailman tyhjyyden kuvaus - ei niitä uusimpia ja nerokkaimpia oivalluksia, mutta voihan leffa yllättääkin..

    VastaaPoista