maanantai 15. helmikuuta 2016

Girls Nite Out (Usa-82)

Se mitä maailma kaipaa, heti metsäslashereiden jälkeen, ovat kampuksille sijoittuvat slasherit. No ei. Eikä kaivannut ainakaan vuonna-82. Ei kaivannut  Girls nite outia - "railakasta" `tyttöjen iltaa..`

Elokuva on epäonnistunut kliseekimppu genren olennaisuuksista ja negatiivisuuksista: ohuimmista ohuin ja kliseisin (mm mielisairaalaa, kaksosteemaa, kampuksen talkkarinoloista tyyppiä, tässä `poliisi`..) juoni, yligeneerinen ja epäaito-epätosi hahmokaarti (neitsyt, nörtti, `lutka`, tollo, viriili huumoriparivaljakko, tollot, viriilit urheilijat..) peittää osaamattomuuttaan `vitsikkääseen` naamanvääntelyyn, heitä esittävien tyyppien oikea ikähaitari on laaja, mutta kukaan ei ole `nuori`, gore on jälkijättöistä, paljasta pintaa ei ole, murhaajan arvaa heti.. Myös musiikki on toisteista. Lovin`Spoonfullin Do you believe in magic ja Summer in the city sekä Ohio Expressin Yummy, yummy, yummy soivat useasti. Hyviä biisejä, mutta väärässä leffassa, väärissä paikoissa.

Ainoina onnistumisina, tai parin hymähdyksen tuottajina voidaan mainita murhaajan outo peiteasu ja `kampuksen naamiaiset`-kohtauksen teatraalinen ja tollontyperä asukirjo ja näytteleminen. Elokuvan lopun ovenavaus tuo vähän `chillin` horroria` tarinaan..

Juoni: Murhaaja mellastaa jälkijättöisen goreisesti Universityn koripallojoukkeen karhumaskottiasu päällään kampuksella. Muut näytteljänplantut ovat harvoin aseteltuja pujottelukeppejä tässä laimeassa ja loivassa laskussa.. Siinäpä se.2 kommenttia:

  1. Niin, kyllähän tuo karhuasu tosiaan on aika erikoinen ilmestys, elokuvan `huippuidea`, mutta tuli tässä mieleen että yksi kummallisimmista murhamysteereistä on seitkytluvun alun jenkki`roughiessa` Massage Parlor Murders. Siinä bordelliin saapuu tuttu(?) paperipussipäinen mies. Mutta hän ei taidakaan olla se tuttu paperipussipää, koska murha tapahtuu.. Ja poliisille bordellin respa tietenkin sanoo tuntomerkeiksi että hänellä oli paperipussi päässä ja sadetakki päällä.. Ja poliisi ei voi tietenkään kuin huokaista pitkään.. Kuten katsojakin.. Katsoja ehkä osin myös tämän nerokkaan-idioottomaisen idean takia.. P.S. Elokuvassa muuten vilahtaa katupervona George Dzundza.

    VastaaPoista
  2. Ja jos jatketaan, pysytään (perverseissä) outoasuste- elokuvakohtauksissa, niin seiskari-Ruotsirytyytys Brev till Inge & Sten sisältää seuraavanlaista: siinä eräässä episodissa pariskunta sekstaa sadevaatteissa suihkussa, aina saappaista sydvestiin saakka. Ja välissä takki tietenkin.

    VastaaPoista