sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Opettajatar seikkailee

Opettajatar seikkailee kuuskytluvun alusta on Aarne Tarkaksen parhaita elokuvia, toimivan vauhdikkaan släpstikkinen komediakesäily pikkukaupungissa. Raikas ilmestys.

Leni Katajakosken esittämä nuori, mutta tiukkis-vanhapiika opettaja joutuu tietämättään Tommi Rinteen esittämän taiteilijan (alaston)malliksi ja taulu tulee vielä mukaan koulun juhlasalissa pidettävään näyttelyyn. ("Tämä on ankara kolaus maineelleni.") Sana alaston on suluissa siksi, koska tietämättömällä mallilla on kylläkin uimapuku päällä, ja taiteilija fantasioi loput.

Sitten taulu tietenkin katoaa ja löytyy, sitä myydään ja varastellaan, oikein pikkukaupungin ainoaan rosvojoukkoonkin tutustutaan. Ja tietenkin vastaavasti myös paikkakunnan poliiseihin. Näistä porukoista löytyvät myös mehukkaimmat näyttelijäsuoritukset. Sillä varsinkin poliisipäällikkönä esittävä Uljas Kandolin on huikeassa vedossa. Ja tietenkin yhtä rosvoista esittävä Leo Jokela on oma hyvä itsensä. Pääosapari Katajakoski-Rinne vetävät tietty myös osansa erinomaisesti, Katajakoski on oiva tiukkiksen kaapuun piiloutuvana naisena jonka mainioita koomikon kykyjä väläyttelevä Rinne pikkuhiljaa opettajattaren päältä riisuu.
 Mukana myös mm Hannes Häyrinen joka esittää tolloa takapirua, Kandolinin alaista hyvällä rutiinilla, mutta pikkuisen alivaihteella. Hänen roolinsa on kylläkin melkoisen pieni, ei oikein ehdi revittelemään.

Kaikkitenkin oikein mainiota viihdettä, josta tulee aina hyvälle tuulelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti