perjantai 23. kesäkuuta 2023

Double Wedding eli Kaksoishäät (USA-37) Kaunotar kalkkiksena - Aivan mielettömän hauska elokuva! Lopun hää`tappelu` tyrmää lopullisesti! Elämän Loppuun Asti!!!...

Rakkaudella on kaksi ilmenemis/olomuotoa: "Joko ihmiset pitävät toisistaan valtavasti, tai esittävät että vastenmielisyys on heidän välillään valtavaa." - Näyttelijäkaksikko, tai näyttelijöiksi pyrkivä, on menossa naimisiin. Kaksikon on saattanut yhteen,ja yhteen asumaan morsiamen sisar (Myrna Loy), joka päättää heidän puolestaan kaikesta, hehän siis taitavat asua `yhdessä` samassa talossakin sisaren kanssa. Ainakin vahdinta on koko ajan päällä. Miestä kiireisellä siskolla ei tietenkään (no, eipä tietenkään!) ole. ("Look, babe, you only have to run a dress shop. Catherine The Great had 50 million Russians on her hands... Ans she had plenty of time left over.") Mutta onhan William Powell miespääosassa! Ja oikein Elokuvaohjaajana! Ja elokuvat ja Hollywood varsinkin ovat sisaresta Synnin Syvimpiä Pesiä! - Mainio harjoitusten kökkönäyttelemisen ja ohjaajan ylinäyttelemisen ("Minäpä näytän miten Se tehdään!") esitteleminen vastaan saman sakin aidosti esitetyt `arki`kohtaukset. Tai ei se mitään vastaan ole, vaan puolesta, sillä nämä puoliskot muodostavat keskenään oikein maukkaan mehukkaan cocktailin! Ja tietenkin varsinkin PääPuoliskot Loy ja Powell!!

3 kommenttia:

  1. Myös John Beal lakonisen sarkastisena (siskon mies-)tollona on mainio, nerokas tulkinta.

    VastaaPoista
  2. "While you were in Monte Carlo, you gambled night and day. Why did you do it?" "I wanted to win." "Ah-Ha!" "Then why you leave for Berlin in a hurry?" "Because I won." "Oh."

    VastaaPoista
  3. Ja tulihan se Sieltä!: "Have we any whisky in the house?" "Only for medical purposes." "Well, I`m sick."

    VastaaPoista