maanantai 19. helmikuuta 2018

The House That Would Not Die (Usa-70)

No, nyt on talokin kuolematon! (No, ennen rakennettiin paremmin, heh..) Muutamat elokuvastarattaret esiintyivät uransa ehtoopuolella, 60-70-luvuilla kauhuisissa elokuvatunnelmissa, ja vetivät usein nämäkin roolit hyvin. Heitä olivat mm Bette Davis, Joan Crawford ja tämän tv-elokuvan päätähtenä ja näyttelijänä toimiva Barbara Stanwyck teki William Castlen kanssa 60-luvulla Night Walkerin ja 70-luvun alussa kaksi tv-kauhistelua..
Joista tämä kummitustalotarina on toinen, tai siis järjestyksessä ensimmäinen, heh.. Taste of Evil oli se jälkimmäinen

Vaikka olenkin varsinkin 70-luvun tv-kauhuelokuvien ystävä, niin nämä kummitustalokauhistelut toistavat lähes aina samoja geneerisiä (haamujen) askelmerkkejä, ettei niitä pelasta oikein tunnelmakaan. Koska sekin on samoin lähes aina samaa generisyyttä elokuvasta toiseen. Ja näin on varsinkin amerikkalaisissa talokauhisteluissa; niissä on aina jotain iänikuista etelän sisällissodan aikaista suohöyrykartanoa, Salemiakin jopa tai.amishialuetta. Tässä toteutuu amishialue ja sisällissodan haamut. Ja toteutuu tietenkin lähes kaikkien talokauhisteluiden kirous ja "voima", perintötalo. Tässä Stanwyckin hahmo on se perijätär ja hän muutaman muun hahmon (liian vähäisten) kanssa pyörii paikassa. Haamutaloelokuvaksikin liian hidas, siksiköhän Stanwyckin hahmolle pitää tuoda ja hänen juoda elokuvan loppu"huipennuksessa" kauhukellarissa kuppi kahvia ensin, ennen "salaisuuksien" ovien ja arkkujen aukaisua, että pysyisi matelujuonessa mukana?

-Tylsää, hidasta, matelevaa ja lopuksi kuppi kahvia!2 kommenttia:

  1. Kummitukset eivät ole osanneet uusiutua, vaan jatkavat edelleenkin sillä samalla tutulla kaavalla. Ei ihme, ettei ketään pelota moinen meno ensinkäään.

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Samalla vanhalla kaavalla ja sanoilla vanhoilla vaatteilla. Kyllä kummituskonsulteilla olisi töitä käydä karteroopi ja kummituskäytännöt läpi. Koti ja kummitukset kuntoon!

    VastaaPoista