sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Death walks on high heels (Ita-71)

Vähän harvinaisempi giallo. Luciano Ercolin ohjauksessa on taas samaa kovaa kaartia: Susan Scott, Simon Andreu, Luciano Rossi sekä harvemmin gialloinut Frank Wolf.

Scott esittää `huippumallia`, jonka kautta pääsemme tämän mallimaailman (no, kaupungin) puolistrippaavaan touhuun ja prostituutiobisnekseen. Sekä myös timantti`touhuiluihin`, sillä murhaaja, murhaajat(?) ovat Scottin perässä isänsä timantti`bisneksien` takia.

Elokuvan murhaaja on hylännyt mustan lierihatun ja on vetänyt päähänsä gialloissa harvinaisen kommandopipon. Tätä harvinaistaa vielä hahmon kurkkumikrofoni ja teko(?)silmätuijotus. Silmät ovat muutenkin tämän giallon suola. On sokeaa, silmälääkäriä kautta kirurgia ja tietenkin kaiken yllä lepää murhjaajan, poliisien silmien seuranta.

Hyvää, toimivaa monimutkaisuusgialloa. Musiikki vaihtelee `vallattomasti`(värikkäästi, ehkä kuitenkin joskus pikkuisen liiaksi junnaten) poppipimputuksesta kuoro-urku-ulinaan, pianopimputuksesta urkuisaan, viuluisaan naiskuorolauluun. Ei synkkiä sävyjä siinä.

P.S. Ercoli ohjasi `kuolema kävelee, kuolema kulkee`-kaksikon, sillä seuraavana vuonna hän teki huumehöyryisen Death walks at midnight`in. Mukana jälleen Susan Scott, Simon Andreu, Luciano Rossi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti