tiistai 17. helmikuuta 2015

Snow Devils (Ita-67)

Himalajalla sijaitsevan, avaruusaseman näköisen tutkimuslaitoksen ikkunasta tulee kivi ja lumi sisään. Ja kohta makaavat kaikki kuolleina.. Onko kyseessä itse Abominable Snowman?


No, niitähän ne. Sillä näitä onkin useampi. Mutta mitä? Nämä tulevatkin Avaruudesta!! Eikä siinä vielä kaikki. Näissä hemmoissa viehättää varsinkin heidän asustuksensa: Pumpulikarvoituksen päälle on vedetty naisten voimisteluasu, jalassa on trikoohousut sekä karvakengät. "Urheilullista" habitusta vielä lisää rinnan päällä, nauhan päässä killuva mitali! Näyttää vähän siltä että kyseessä on `kaikki voittavat`-tyylinen ratkaisu. Pomot erottuvat karvarahvaasta siinä että heidän asukonaisuuteensa kuuluu jo mainittujen lisäksi punaviitta, paksu punavyö sekä kokotrikoo. Cool as snow! Straight from this years winter collection! Ai niin, luolastoissa kun ollaan pyöritty, niin kaikilla karvamaakareilla on kaiken kruununa pölynhohtavat permanentit!


No, huippututkijaporukka tietty sitten lähtee Himalajalle tutkimaan asiaa, ja lumituiskuseikkailuiden jälkeen vuoriston sisäinen, karvakavereiden "avaruusasema" sitten löytyykin. Monenlaista vinstaakia ja vilkkuvaloa ovat heebot sinne roudanneet ja rakentaneet. Karvaheeboilla on meneillään maan säätilojen täydellinen sotkeminen. Ratkaisut ja taistelut käyvät ajan halpisseikkailuiden tapaan melkoisen nopeasti. Jopa niin nopeasti että kun karvakarpaasit vievät porukan vuorivankilaan (josta löytyy tuhoutuneen tutkimuslaitoksen pomo hengissä), niin porukan pomo huomaa heti metrin korkeudella muutaman lahon laudan ja kysyy että mikä se tuo on? Ja aikaisemmin vangittu pomo sanoo että tuuletuskanava. Ja sitten koko porukka hyppää kanavaan, ja kohta ollaankin vapaita..


Mutta karvakasoilla onkin myös avaruusasema/alus myös ihan Oikeassakin Avaruudessa. Ja sinne käy taistojen tie tietenkin sitten seuraavaksi..


Snow Devils on värikkään muovisen "maailman", älyttömien asuratkaisuiden sekä nopean toiminnan mukava sekoitus. Tämä Antonio Margheritin ohjaama scifiurpoilu on aikansa kuvaa ja tavaraa. Leppoisan viihdyttävää ja myhäilyttävää matskua. Tämän kyllä katsoo. Itse lumitouhu on aika kohmeista kauhua, mutta se sopii siihen.


P.S. Sankaria esittää vanha giallonaama Giacomo Rossi-Stuart.2 kommenttia:

  1. Avaruudesta saapuneita Yetejä. Huippua! ;D

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Aikamoisen idean ovat kässärinvääntäjät siinä lohkaisseet.

    VastaaPoista