maanantai 16. helmikuuta 2015

Thankskilling 1 ja 3

Syy miksi kakkososaa ei ole mainittu on se, että sitä ei ole olemassa. Tai periaatteessa on, sillä kolmososa alkaa Thankskilling kakkososien tuhoamisella aavikolla. Kopiot kaadetaan kuorma-autonlavalta erämaan hiekkaan ja ne tuhotaan liekinheittimillä.. Tai ei kaikkia, yksi kopio säilyy ja sen suojeleminen on kolmososan perusjuoni. Monen muun ohella.

                                           "Have you seen my mind?"

Mutta ensiksi ykköseen: Se on muuten ihan tavallinen teinislasheri, paitsi että vihollisena on nyt koirankusen herättämä intiaanikirouksinen zombikalkkuna.  Teinit (tai mitä ne nyt ovat) ovat tylsiä paksua kaveria ja nörttihahmoa lukuunottamatta, meininki jokseenkin veretöntä ja tissitöntä. (Lukuun ottamatta aivan elokuvan alkua, jota mainostetaan DVD:n kannessakin ihan hauskasti "Boobs in first second" Nämä ovatkin ainoat. Sama toistuu myös kolmosessa, nyt tosin ollaan avaruudessa ja boobsit näkyvät astronautittaren asun läpinäkyvien luukkujen läpi. Ihan oiva idea.) Mutta tosiaan itse hirviö on ihan toimiva kaakattava kalkkuna, tosin hänen mainostetut one-linerit eivät ole niin huippuja.. Mutta muuten hauskahko kalkkunaleffa, jonka varrella viihtyy väsähtämättä.

Mutta kolmonen onkin sitten toinen(!) tapaus! Se on pääosin erittäin onnistunein nukein tehty kalkkunakauhuelokuva. Vaikka en ole nukkekauhun ylin ystävä, niin olisin jopa toivonut että koko leffa olisi tehty niillä, niin mainioita ne ja niiden ympärille rakennettu hämäränsekava, mutta lopulta "selvä" ja "selkeä" juoni oli. Mutta mukana on myös kaksi ihmishahmoa, molemmat vanhanaikaisiin värikkäisiin keisarikuteisiin ja peruukkeihin pukeutunutta hemmoa, toinen ostoskanavalla tuotteita mainostava keksijä ja hänen keppiveitsellä aseistettu suojelijansa. Mutta he tuovatkin tarinaan vielä vähän lisää kivaa kierrettä ja särmää. Selviää muuten semmoinenkin asia, että taivaasta saa uuden komean keppiveitsen. Erilaiset taivaisiinkutsut ovat muuten kummankin Thankskillingin oivallisia ideoita. Taivaisiin jo kutsutut hahmot kutsuvat vielä maan(?) päälle jääneitä kavereitaan..
Niin, nää nuket. Mukana on nukkeja kalkkunanmuotoisista avaruusaluksista räkäiseen räppärimummoon, ja paljon muita. Erikseen pitää mainita mainio eläväksi muuttuva DVD:n kalkkunakansi. Erittäin onnistuneita ja oivallisia kaikki. Gorea vähän enemmän kuin ykkösessä, tissikerroin kuten sanottua, samalla tasalla.

Molemmat jouhevasti katsottavia elokuvia, tosin kolmonen vie reilusti voiton älyttömän ja oivallisen upealla sekoittamisella. Klassikkokalkkuna.


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Sen naisastronautin kerrastosta tuli välittömästi mieleen New Barbariansin futuristinen naistenmuoti.

    VastaaPoista