lauantai 21. tammikuuta 2012

Mikä tää on?

Tulen käsittelemään täällä erilaisia trash/camp/turkey/weirdo/roskakultturilajien (myös avantgarde, surrealismi, underground) tuotoksia, lähinnä elokuvasta kirjallisuuteen ja toisinpäin. Elokuvasta etenkin, mutta muutkin taiteenlajit saattavat saada sijaa.
Sopiva kiteytys voisi olla Outoa Roskaa. Mutta vahvana kiinnostuksen kohteena on myös ns taidepaska. Eli Roskaa, Paskaa, Taidetta. Ja kuten, nimikin sanoo, niin se Roska on vain siellä tikun nokassa, eli kärjessä. Tikun kärki on kovin pieni ja tikun varsi kovin `suuri`. Eli tikun varteen mahtuu vaikka mitä ja kaikenlaista: Kovia kiinnostuksen kohteita on mm mykkäelokuvat, vanha Hollywood, vanha Brittileffa, vanhat ranskalaiset, vanha Suomi-leffa..
Yksi syy tähän "kummalliseen" jakoon, on `ehkä` se että asuin lapsuuteni ja nuoruuteni suht pienellä paikkakunnalla jossa oli kuitenkin onneksi kummallisen vireää elokuvatoimintaa; Päivät tuli katsottua kavereiden kanssa useista vuokraamoista roudattuja roskaleffoja ja illat tuli käytyä erilaisissa elokuvakerhoissa. Parhaimmillaan paikkakunnalla oli pari-kolmekin elokuvakerhoa yhtä aikaa ja vielä Elokuva-arkiston sarjat päälle.. Siitä meni `elokuva-aivot` suloisen sopivasti sekaisin.. Ja samalla tiellä yhä edelleenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti