sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Doctor Death - Seeker of The Souls (USA-73)

                                    "I COMMAND YOU, ENTER THAT BODY!"

WEIRD! SPOOKY! Olen aina ollut kummituselokuvien ystävä ja tämä seitkytluvun alun outoilu ja kummittelu on genrensä kärkikastia.
Miehen vaimo kuolee, mutta surunmurtama mies kuulee vaimonsa puheen jossa tämä käskee miehensä palauttavan itsensä takaisin elävien kirjoihin. Se kuulemma onnistuu. Mies yrittääkin kaikenlaista (mm kauhuelokuvien peruskauraa (feikki)seancea) kunnes lopulta päätyy "Elämän ja kuoleman rajamaastossa elävän miehen", Doctor Deathin luokse. Miestä esittää herkullisen vakavasti/tahallisen sekopäisesti Michael Considine.

Ja hemmohan todella elää "Elämän ja kuoleman rajamaastossa". Se selviää kun aviomies osallistuu Tohtorin salaseuran miitinkiin, jossa "esitetään" "näytöksiä" joissa juuri kuolleista siirretään sielu toiseen vasta kuolleeseen. Ja nämä siirrokset todella onnistuvat! Mies "ystävystyy" Tohtorin kanssa ja kuulee tämän elämän/kuolemantarinansa: Tohtorille näitä siirroksia on tehty aikamoinen tukku, miehestä naiseen ja aikuisesta lapseen ("Lapsena oli mukava temmeltää.") Eri rotuja ja aikakausia on käyty myös läpi.

Mutta sitten tuleekin "sieluseinä" eteen, ja elokuvaan kiintoisa käännekohta sillä miehen vaimo ei suostukaan ottamaan uusien ruumiiden sieluja vastaan. Ja näitä sitten todella kärrätään kryptaan jossa Tohtorimme silmät kananmunina huutaa tuota otsikon punchlineä. Ja kuinkas sitten ajan saatossa kävikään?..

Leffa on melkoisen hidastempoinen (kuten mielestäni kummituselokuvan pitääkin olla) jota kyllä pippuroidaan ja suolataan ihan kiitettävästi erilaisilla kauhuvilahduksilla ja päättömyyksillä.

Oiva tarina.

Mainio kauhupala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti