keskiviikko 22. joulukuuta 2021

One Spy Too Many eli Yksi agentti liikaa (USA-66)

Ei loistava, mutta luistava, vauhdikas osa The Man From The U.N.C.L.E-agenttikomediasarjasta. Tunnettu esim, mm pahapatruunan bileiden ihmisshakkikohtauksesta, mutta nyt on farmilla framilla näiden agenttiluiden peruspahuus, perus(pää)juoni, Maailmanvalloituskaasu. (Kattavin nimi tästä "Maailmanvalloitussarjasta" taitaa olla How To Steal The World, siitä ehkä myöhemmin pientä lisää, otantaa.. Sarjassa myös muistaakseni mukavaa Elokuvaotsikkoliioittelua, The Helicopter Spiesissä ei kai ollut hirveästi helikopteritoimintaa, eikä Karate Killersissä karatetappoja, mutta muistini usein pettää, ehkä varmaankin niistäkin uusintakatselua ja sel[v]itystä tänne.) O.S.T.M-elokuvassa vielä mukana mukava vilahdusvitsailu, vitsailuvilahdus elokuvien tv-sarjojen mitättömille, vähäväkisille mielenosoituksille; Kolme "UNFAIR"-kylttiä kantavaa mielenosoittajaa kiertää jalkakäytävällä kehää. "VASTUSTAN!"

2 kommenttia:

  1. Ja `loppu``huipentuma` `huipentuu` Kuilu ja Heiluri-tarinan ehkä kököimpään terään, versioon, se on kuin harmaalla maalattu pahvinen, vaappuva vesimeloninpuolikas. `Upeaa`.

    VastaaPoista
  2. Ja tappelu maanviljelykoneita (niittokone jauhaa, leikkuupuimuri, paalaus-perunannostokone puuttuu) vastaan pellolla on vahvasti maassa kiinni.

    VastaaPoista