sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Idän Lohikäärme eli The Last Dragon eli Berry Gordy`s (tuottaja) Last Dragon (USA-85)

`Find, feel, see The Glow!` Tämä ei kai ole varsinainen, varsinaisesti `virallinen` Bruce Lee-kloonielokuva, tätä ei kai lasketa, lueta siihen kloonikaanoniin kuuluvaksi. Ei ole Lee-lookalikeleffa, mutta käy läpi Leeleffojen kuvia ja kuvioita. Elokuvia, sillä tässä näytetään pitkähkösti muutamaakin Lee-elokuvaa. (Niistä myöhemmin.)

Tämä "black/discosploitaatio"leffa kertoo Leroysta, nuoresta mustasta meditaatiotaistelijasta joka hakee sitä viimeistä astetta, porrasta, "The Glow"ta. Sitä hakiessa discoillaan jymäkästi, matsaillaan mainiosti, jämäkästi ja rakastutaan siveästi Discokuningattareen (ihana, ihastuttava, suloinen, söpö Vanity, RIP). Bruce Leeksi, Bruce Leelailuksi tämän tekee se että tässä tapellaan elokuvateatterissa ja tanssitaan ja pussaillaan (silloin kun Brucekin pussaa) discossa Leen leffojen edessä!!

Mainio, onnistunut discon, mätön ja söpöilyn sekoitus. Erikseen on mainittava Christopher Murney raivoisana disco/videofirmagangsterina, Faith Prince Cyndi Laupermaisena laulajana, Mike Starr henkivartijatollo Rockina ja varsinkin on mainittava Julius Carryn (tässä Julius J Carry III) esittämä päävastustaja, katujen karmea karjujakarpaasikaappi Sho`nuff, tupla-triplaraivoisa ladonovi joka todella potkii ja pätkii. Ja loistaa lopussa pahuuden punavaloa. Varsinkin nyrkit hehkuvat punaisina. Mutta mikä, kenen glow on kovin, hohde hurjin, loiste lujin, valo voimakkain???...

P.S.Kun Leroy on taas lähdössä tappelemaan (Bruce Leen "käskystä", hemmo sai vihjeen Leen leffasta) Discokuningatar huutohuokaa: "Thanks a lot, Bruce!". Mutta loppukahinoissa ja suudelmasuhinoissa sanookin sitten jo: "You sure look like a master to me."

1 kommentti:

  1. Hyvä pätkä edelleenkin. Julius Carry on tässä tosi mainio pahistelija. Oli loistava myös Brisco Countyn Lord Bollerina hiukkasen tämän leffan jälkeen. Poistui keskuudestamne aivan liian aikaisin.

    VastaaPoista