lauantai 27. tammikuuta 2018

The Limping Man (Bri-53)

Lloyd Bridges pääosittaa tätä suht, jopa ylikin toimivaa brittinoiria jossa Bridges palaa sodan jälkeen Englantiin, huomatakseen että sinne jäänyt naisystävä on sekaantunut vakoilurenkaaseen. Ja heti kun hän saapuu sinne, hänen vierustoverinsa lentokonejonosta ammutaan!.. Sattuma, vahinko vai varoitus?..  Ja tietenkin nimenomainen Ontuva Mies herättää kauhua...
Mutta, mutta.. elokuvan loppu on yleensä aiheuttanut närää, ja aikamoista närää minultakin, sillä tämä `shokki`lopetus on shokkia ainoastaan typerän lässähtävyytensä takia, mutta minulta se saa pari pistettä kuitenkin siitä että se ei ole kauhean käytetty. Siis ei suoranaisesti (tapahtumapaikkana) kauhean käytetty (niitäkin kyllä löytyy), mutta itse asia, syy, sel(v)itys on mielettömän käytetty, kulunut.
-Loppu ei ole pelkästään nimenomaisen ontuva, se on melkein amputoitu. Mutta kulkee jotenkin eteenpäin apupyörillä. 


P.S. Elokuvan erikoisuus on taikuri ja avustajatar-esitys, jossa käydään läpi tyypilliset sahatemput (tällä kertaa käsi) ja miekkalävistyskaapit. Mutta se erikoisuus onkin se, että avustajatar onkin `oikeasti` laulaja ja esittää tässä tämän taikurisession aikana samalla kun häntä sahataan ja pistellään Hey Presto!-nimisen kappaleen!! Taikuriesitys laululla vai lauluesitys taikuudella?? Suloisen sahan soitantaa? Laulaa kuin pistoksissa?..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti