sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Panther girl of the Kongo (Usa-55)

Tämä serial kuuluu `valkoinen viidakkonainen`-`genreen`. Panther girl kuvailee viidakossa villieläimiä, mutta joutuu tietenkin myös harmeihin. Hänellä on kannattajansa, mutta tietty myös roistomaiset (eikun täydet roistot) vastustajansa. Perinteisesti pomona on rikollinen tiedemies, joka on pykännyt laboratorion bungaloviinsa. Hänen ja tämän serialin huikea clou on se että hän tekee ravuista(!) massiivisen kokoisia huikealla linimentillään. Huikeaa, todellakin! Ja aikamoisen uniikkia viidakkoympyröissä. Näillä jättiravuilla ja kahden (! yllättävän vähän serialeissakin) apurinsa kanssa hänellä on tarkoitus ajaa hyvikset pois viidakosta, jotta he voisivat omia löytämänsä salaisen timantilöydön/luolan itselleen.. Ja tämä luola/löytö on esillä lähinnä roistokolmikon puheissa (paljon ja pitkään..)


Mutta Panther girl ja hänen avustajansa, viidakkoseikkailijamies tietenkin vetävät pidemmän korren joka osassa. Elokuvassa paukkuvat pyssyt, päät ja nyrkit, nuolet ja luodit lentävät. Mutta perinteisesti luodit ja nuolet riittävät loputtomiin, tuliaseita sentään joskus ladataan, mutta leileissä pysyy koko ajan sama määrä nuolia (jos ei enemmänkin) vaikka niitä ammutaan valtavina sarjoina..
Nyrkkitappeluita riittämiin (lue liikaa), eli vähän väliä, ja tappeluksia yleensäkin, mutta kaikkein epäonnistunein osio on tämä rapujuttu. Se olisi ehkä toiminut yksittäisessä elokuvassa, mutta serialin mitassa (12 osaa) se vedetään jo muutamassa osassa kuiviin. Mutta se vain jatkuu, loppuun asti.. Jotain muuta olisi pitänyt keksiä, nyt oli vain löperöä jännitystä. Huikeinta olisi ollut tietenkin joka jaksolle oma jättihirviönsä, mutta kustannuskysymys. Toinen ihmettelyn (ja vähän naureskelun) aihe on se kun konnakaksikko laittaa Panther girlin ja seikkailijamiehen joka osassa kuolonpinteeseen, niin hehän eivät tietenkään serialien perinteitä noudattaen jää katsomaan lopputulosta, vaan ryntäävät aina tiedemiespomon luo kertomaan että nyt se kuoli, niin joka kerta pomo kysyy `Miksette jääneet katsomaan lopputulosta?` `Meidäthän olisi voitu nähdä.` `Maybe you right.` Yeah, right.. Niinkuin heitä ei olisi nähty ja kuultu jo tätä toistuvaa `loppumurhakeissiä` ennen, kun kaikki paukuttavat pyssyjä, nyrkkejä ja dynamiittiä ja huutavat että viidakko raikaa..


Mutta kyllä tämän tämmöisenä sunnuntaipäivän `tappajana` katsoo. Kohtaus jossa Panther girl, pukeutuneena pantteriksi painii leijonan kanssa (ja voittaa) pompahtaa yksittäisenä otoksena silmille. Ja tietenkin mukana on oltava mies gorillana-kohtaus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti