keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Flesh and Fantasy (Usa-43)

Ja nyt oddball-osastosta obskuuriosastoon. Mutta nyt outoa edustaa lähinnä näyttelijät, valmistusajankohta ja valmistusmaa.

Kyseessä on Oscar Wilden tarinoihin linkittyvä kauhufantasia-episodielokuva, jonka näyttelijäkaartista löytyy mm Edwar G Robinson, Barbara Stanwyck ja Charles Boyer. Boyer on myös toinen elokuvan tuottajista.
Ja tarinat vaihtelevat satumaisesta traagiseen.

Ensimmäisessä tarinassa "ei niin kauniskasvoinen-nainen" saa mystisestä naamiokaupasta taikaa sisältävän, bisarrin näköisen muoviaamion, joka naamallaan nainen lähtee Mardi gras-festivaalin pyörteisiin. Outo, Euroopan ja Amerikan hämärällä rajapinnalla operoiva kauhufantastinen pikkukaupunkikuvaus. Jonotanssi läpi katujen ja talojen on kuvauksen juhlaa. Episodi tuo vähän mieleen Max Ophulsin Le Plaisir-episodielokuvan ensimmäisen tarinan jossa vanha mies lähtee nuorentava naamio naamallaan tanssin pyörteisiin.

Toisessa tarinassa Edward G Robinson saa kädestäennustajalta tiedon, että hän tulee tekemään murhan. Näyttelemisen ja kuvauksen juhlaa. Ja tietenkin tarinan, joka nyt ei kuitenkaan ole aivan uniikki idealtaan.

Kolmannessa tarinassa Charles Boyerin esittämä "Humalainen nuorallatanssija"-sirkusakti sekoittuu onnettomuusunien, Barbara Stanwyckin esittämän mystisen naisen sekä hämyisen laivamatkan aiheuttamaan limboon. Huikea tarina tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti