perjantai 17. helmikuuta 2012

Lumi on kauhua - Lappikauhuelokuvan lähes olematon historia

Olen lumeen, jäähän ja pakkaseen sijoittuvien kauhuelokuvien ystävä. Ja Suomessa Lappi on loistava paikka tämänsuuntaisille elokuville. Ja miksei nykyään myös Etelä, koska viime vuosina lumivaippaa on kauhisteltu etelärannikkoa myöten. Mutta Lappi olisi silti se parempi paikka joka vuosi ja joka paikkaan lonkeronsa levittävän lumen, kaamoksen ajan joka koloon ja soppeen levittäytyvän pimeyden sekä kesän joka rakennukseenkin tunkeutuvien sääskilaumojen ansiosta.
Mutta eipä näitä näistä loistavista rakennuspalikoista huolimatta ole tehty.

On tietenkin ihan Lapissa kuvatutkin loistava Valkoinen Peura ja ihan kiva pöljäily Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä. (Lumimies on muuten hieno.) Sekä sitten on vanha mykkäelokuva Noidan Kirot, jota ei taida olla Lapissa kuvattu.

          KAUHUA KESKIYÖN AURINGON ALLA

Nyt on sitten Lapissakin (muuallakin Suomessa) kuvattu  ensimmäinen kansainvälinen kauhuelokuva Rage - Midsummer`s Eve, joka toivottavasti tuo uutta puhtia ja vauhtia tähän "genreen". Traileri näytti olevan Blair Witch Projectmaista vilahdus ja välähdysmetsäjuoksua. Mutta tässä on nyt tuotu vielä yksi elementti lisää Lappi-Kauhuun: Kesän joka koloseen yötä päivää tunkeutuva valo. Nimen puolesta vastaava voisi olla amerikkalais-ruotsalainen viiskytluvun Terror in the midnight sun, joka nimestään huolimatta tapahtuu talvella. Se on mukavaa roskaa ja leffan (ala)hammashirviö on ihku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti