tiistai 29. elokuuta 2017

Male and Female (Usa-19)

Cecil B DeMille ohjasi elokuvia jo mykkäkaudella (oikeastaan silloin hän niitä vasta ohjasikin) ja vuoden-19, jämäkästi, mielenkiintoisesti ja DeMillemäisesti nimetty ja tehty Male and Female on myös `ihan jämäkästi` katsottava (tosin tästä tehty noin tunnin versio on liiankin jämäkkä, lähes kahden tunnin versio on se definitiivinen) `keikauselokuva`; elokuvan juoni yllättää muutamankin kerran. Tosin mykkäelokuvien perustavara-juonenkäänteitäkin löytyy, mutta fokus on enemmän niissä yllätyksissä.


Legendaarinen Gloria Swanson esittää englantilaisleidiä joka `butlerinsa` kanssa haaksirikkoutuu kaukaiselle saarelle, ja sosiaaliluokat, säätykuviot kumoutuvat (sekä myös eivät kumoudu, kunnes taas kumoutuvat): Hovimestarista tulee paikan kuningas, mutta häitäkin suunnitellaan (tai pidetään jo jopa varmana) Kuninkaan ja Leidin kesken, vaan kuinkas käykään, kävikään?... Mukana myös Usa-intoilua.


Tosiaan jämäkästi, mukavasti katsottava mykkis, joka myös muistetaan Leidin luksuskylvyistä ja lopun Babylonia-fantasiajaksoista, joissa Leidi-Swanson `leikittelee` `fantasialeijonan` kanssa. Kyllä hän siinä ihan oikean leijonan kanssa kiljuu ja kisailee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti