perjantai 11. huhtikuuta 2014

Bruce Lee against Superman/Supermen (-75)

No, nyt tiedetään sekin että Green Hornetistakin on tehty ainakin yksi Bruce Leexploitaatioelokuva. Nimittäin tuo otsikossa mainittu.

Elokuvassa ei tosin esiinny Green Hornetista kuin Leen Kato-hahmo, ja hänkin käy vain alussa vilahtamassa. Roistot kutsuvat häntä kuitenkin Green Hornetiksi. Sitten seuraa tyypillistä Lee, tai tarkemmin Li-mäiskintää ja tyypillistä professorin kidnappaamista. (Mutta tää proffapa onkin keksinyt kaavan jolla bensiinin sivutuotteista voi valmistaa ruokaa!! No, onpa ainakin polttavan tuliset mausteet mukana!) Ja lopuksi leffa menee aivan Superiksi! Superkärpäset surisevat..

Oikein mukavasti rullaavaa ja toimivaa Brucesploitaatiota muutamilla herkullisilla WTF-hetkillä täydennettynä, kuten maan ja kaupungin genre-elokuvan perinteisiin kuuluukin.
Kuten esim tämä: Kun paikalliset pahikset käskevät professorin tyttöä  tulemaan yksin kohtaamispaikalle, lähtee Bruce hassussa hatussa ja muissa vastaavissa vermeissä vetämään tyttöä sinne riksalla! Ja kun tyttö on mennyt roistojen kanssa autoon, lähtee Bruce riksaa vetäen(!!!) auton perään! Miksi riksa riesana? No, tietenkin siksi että sillä on "todella helppo" pysyä auton perässä ja sillä on "helppo" laskea professori tornista alas. (Mistä se tiesi että se on tornissa? On se Super!) Ja sitten proffa kyytiin ja metsään riksan kanssa risteilemään. Mutta vastaan tulevatkin klovnin/vangin näköiset ja apinan oloiset, frisbeetä ja naruja heittelevät matsaajat..

Elokuvassa viitataan parit kerrat myös Bruce Leen naistenmiehen maineeseen. ("Mitä muuta osaat kuin Kung Fu`a?") Ja kun proffan tytär juoksee Brucen makuuhuoneeseen (muita huoneita ei näytä olevan) että nyt on todella kiire pelastamaan isäukkoa, ja löytääkin Brucen muhinoimassa, niin aina löytyy melkoisesti aikaa vaatteita repivään kissatappeluun kylpyammeessa!

Melkoisen kiva kahjoilu.

2 kommenttia:

  1. Supermanin palkkiovaatimus Lee pysäyttämisestä naurattaa edelleenkin...

    100 000 dollaria, 10 kaunista tyttöä ja kuorma-autollinen viinaa. :D

    VastaaPoista