keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Flying Scot aka The Mailbag Robbery (Englanti-57)

Ompa idea! Onpa ryöstö!: Mitään puhumaton porukka saapuu junaan, menee hyttiinsä, irroittaa ruuvimeisseleillä ruuvit sohvaistuimesta (meisseli ojennetaan meisselöijälle valkoiselta kankaalta kuin kirurgille konsanaan), sohva irroitetaan, sohvan takaa, junan "kassakaappi"huoneesta paljastuvat rahasäkit heitetään matkan varrella odottavalle rikoskaverille. Ja kohta ollaankin "etelässä" lumilapion kokoiset aurinkolasit silmillä ja rautakangen pituiset sikarit suussa drinksuilemassa ja tanssimassa, raharyöstövuorta vailluttamassa. Kaikki tämä muutamassa minuutissa. Eli kaikki sujuu kuin ajatus, leikki, tanssi ja unelma...

No, unelmaahan se `kaikki` onkin, olikin.. Siis suunnitelmaa. Tämä superprototyyppi esitettiin elokuvan aluksi, nyt siirrytään sitten siihen varsinaiseen keissiin, varsinaisiin tapahtumiin: Kaikki alkaa HETI mennä epäuskottavan kasautuvan kökösti pieleen; Tulee ryöstäjän vatsavaivoja (umpisuolen tulehdus), häiritsevä juoppo, crime-lehden takaa pälyilevä mummo ja TIETENKIN VARSINKIN koko junaa ärsyttävä lapsellinen, näsäviisas-pikkuvanha riehujalapsi. Sekä TIETENKIN VARSINKIN nämä: Jakoavaimet ja ruuvimeisselit lipsuvat, ruuvit ja mutterit falskaavat!

Aivan mainion onnistunut kaksisuuntainen camppailu, kökköily onnistuneella `kun kaikki menee v*tuiksi, niin kaikki todellakin menee v*tuiksi`-`totuudella`.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti