sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Hirviö avaruudesta (Jap-67) - Höperöä jännitystä

Vanha (Svenska) Walthers Videon kasetti Hirviö avaruudesta (Alkup. enkkunimi X from Outer Space, kasetissa Monster from Other Space) on ehkä legendaarisin kökkökäänöskansi kautta kasetti maassamme: Kannesta löytyy esim tämä kova kolmikko: "Väri. Soumeksi. Voukraaja", sitten "kasettia ei saa opioida" ja juoniselostuksesta löytyy se legendaarisin loppukaneetti: "Maapallo on vaatassa."

Vähän Plan 9 from Outer Spacen tyyliin, Marsiin on tehty jo muutama yritys, mutta kaikki ovat päättyneet katoamisiin, kai jopa kuolemiin..
Nyt lähtee taas uusi porukka. Mukana on pari jämäkkää tyyppiä, funny sidekick-hahmo sekä kikattava, mutta asiansa osaava biologinainen. Näyttelijäniminä mm Kato ja Sano! Ja sanomattakin on selvää, että biologi on ihastunut aluksen pomoon. Samoin kuin eräs kuuaseman nainen. Mustasukkaisuutta mestoilla! Tämä tulee esille mm naisten suihkukinastelussa (tissitön tietenkin, koska kiltti kuuskytluku),  joka menee niinkin hurjaksi ja pitkälle, että siinä potkitaan saippuapalaa suihkukopista toiseen ja sitten nakellaan niskoja ja hymähdellään.. Ja kuinka vettä avaruudessa, kuussa? Se on synteettistä!

Kuten epäiltiinkin, ufot ovat aiheuttaneet katoamiset. Ufoon törmätään nytkin. Eikä katsojan tarvitse itse haukkua liekehtivää lätyskää, silä funny sidekickimme sanoo sen olevan kuin "puoleksipaistettu munakas." Katsojaystävällistä! Mutta onhan ufolle karmea vaikutus, yksi aluksen miehistä alkaa hikoilemaan!

Ja sitten veivataan kuuaseman ja ulkoavaruuden väliä. Välillä vietetään viski-konjakki-loungepartyja pikaisesti ja taas mennään.. Toisella reissulla aluksen pintaan iskeytyy itiöt (kasetin mukaan itiät), jotka saadaan lakaistuksi aluksen pinnasta kuin lumen tuulilasista.
Yksi itiö, hehkuva sellainen otetaan mukaan maahan...
...ja siitä itiöityy valtava kanan ja Godzillan (eli vähän kuin kalkkuna) sekoitus, Guilala! O´ la la!

Viihdyttävän värikäs ja älytön leluiloittelu jossa pienoismallinen tekoTokioparka saa taas kokea hirviön raivon.
Ja vaikka  Guilala teki tuhoa ja kuolemaa vaikka millä mitalla, niin tärkein (eikös törkein) loppuopetus häneltä(!) on kuulemma se että `ymmärrän sen, että kuka rakastaa ketä, ja kuka saa väistyä..` Ja tapahtuu elokuvassa mitä tahansa, positiivista tai negatiivista, niin japanilainen jazzhumppa soi. Ihan kivaa kamaa, mutta olisiko pikkuisen liikaa sitä lajia tässä tuotoksessa..

P.S. Se ufo näyttää muuten enemmän taikinapäällystetyltä piiraalta.


2 kommenttia:

  1. Missähän tämä vaata mahtaa sijaita, ja miten ihmeessä pallomme on sinne päätynyt? Niin ja millä bussilla sinne pääsee?

    VastaaPoista
  2. Luin sen ensin että maapallo on Vaasassa. Sinne sentään joku kulkuneuvo kulkee...

    VastaaPoista