tiistai 17. syyskuuta 2013

NINJOJA!

Jo kuuskytluvun alun peplumien "stara" Richard Harrison sai uralleen uuden nousun kaheksankytluvun Ninja-buumin harmaahiuksisena ja viiksisenä herrana. Näitä Ninjailuja tehtiinkin aika liuta.. Oli Ninjan Kostoa sun muita.

Ninja Terminatorin pääjuttuna on kolmesta osasta koostuva Miekkaninjapatsas jota kumarrellaan (paljon ja usein!),  varastellaan ja löydetään.
Harrison esittää Maastopukuninjaa joka samalla värikuosilla varustetulla hupulla varustettuna mm seisoo käsillään tuolilla, heittää rapua Ninjatähdellä, viipaloi katanalla vesimelonia pariinkin otteeseen ja istuu tietenkin perinteisesti kynttilämeren keskellä miekan kanssa meditoimassa, nappaa kynttilän miekan terällekin taitavasti tärisemään. Ja tietenkin myöskin perinteisesti potku-nyrkki ja miekkamatsaa mm Punapukuninjoja vastaan monet kerrat. Mutta se mistä tämä elokuva muistetaan on tietenkin KARVINEN-PUHELIN! Sillä Richard vastaa vähän väliä puhelimeen, joka on juuri tuota Keltakissamallia. (Luuria nostaessa Karvisen silmät avautuvat ja laskiessa lurpahtavat kiinni.)  Elokuvassa onkin tahatonta komiikkaa kautta camppia rutosti, mutta tuo Kissapuhelin on ainoita juttuja jotka voi melko varmasti laittaa sinne tahallisen komiikan puolelle. No, uhkausvhs:ssiä Ninjoille eri puolille kaupunkia kiikuttavista leluminiroboteista voi olla kahtakin mieltä, mutta niitä on voitu elokuvaryhmässä pitää näppäränäkin ideana. Ai niin, puhelimista vielä: Harrisonin Ninjakaverin (vai mikä lie) puhelimessa on korvaan tulevassa luuriosassa joka kerta sidottuna jokin kangasrätti. Onko hänen tarkoituksensa se, että hän ei tunnista puhekaverinsa ääntä? Yleensä se tehdään vähän niinkuin toisinpäin, mutta Ninjamaailmassa monet asiat voivat olla ja ovatkin toisinpäin, jopa moninpäin, kuin pallomme Perustallaajan.

Ihan kivasti camppia ja kamppailuja yhdistävä Ninjailu. Mukana tietenkin myös Pahisninjan kovaa ja kähisevää naurua ja löytyypä "tietenkin"(?) elokuvasta Peruukkininjakin, vai mikä lie...

Mutta nyt mä lähden Kellariin.. Pitäis seuraavaksi katsoa Lost and Found kasari super kasi-kauhuilu Basement. Näyttää upean usvaiselta..




4 kommenttia:

  1. Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että siitä lähtien kun tuon Ninja Terminatorin näin, niin olen kovasti koittanut bongailla sellaista Karvis-puhelinta kaikenmaailman kirppareilta. Toistaiseksi tuurini sen suhteen on ollut kehno, mutta ei se aina voi satakkaan :D

    VastaaPoista
  2. Ja tuollainen vhs:ssiä ja devareita kanniskeleva minilelurobotti-palvelija olisi myöskin kotona Kova Sana...

    VastaaPoista
  3. Olen tässä mietiskellyt että tuo Karvispuhelin vilahtaa jossain toisessakin, useammassakin Richard Harrison-ninjailussa. No, Ninja Champion nimistä leffaa ei oikein kaikin puolin voi Harrison-leffaksi kutsua, sillä hän vilahtaa siinä niin nopeasti, mutta niin vilahtaa samassa kohtauksessa vielä nopeammin, tadaa - Karvispuhelin.. Itse leffasta ei laajemmin voi sanoa kuin: Tää on paksua.

    VastaaPoista